2013.10.24.
19:12

Írta: tuppeter

Szakállas pogácsa

1318159679-0559_800x600_1382634119.jpg_450x600

Hozzávalók: (4 főre)

A tésztához:

40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál kefir
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál 
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
-  kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
csipet cukor 
- a tetejére 1 tojássárgája

A krémhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a hengeralakú)
- 3 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt 
őrölt bors ízlés szerint
- 10-15 dkg reszelt trappista sajt a "hempergetéshez"

Elkészítés:

1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatommajd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetemmajd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb. 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam). 
2. Sütőpapíros tepsibe teszem,  a tetejét lekenem tojássárgájával megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm.Amikor a pogik megsültekkiveszem egy fatábláraés egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
3.A krém hozzávalóit összekeverem simára,a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmelpicit összenyomom,hogy az oldalán kifolyjon a krémés a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.  

További receptért kövesd facebookos oldalamat és profilomat. :)

Szólj hozzá!

Címkék: sajt pogácsa szakállas töltelék 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr455597677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása