Hozzávalók: (4 főre)
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál kefir
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
- kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- csipet cukor
- a tetejére 1 tojássárgája
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a hengeralakú)
- 3 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
- őrölt bors ízlés szerint
- 10-15 dkg reszelt trappista sajt a "hempergetéshez"
Elkészítés:
Elkészítés:
1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb. 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
2. Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojássárgájával megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm.Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára, és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
3.A krém hozzávalóit összekeverem simára,a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom,hogy az oldalán kifolyjon a krém, és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.
További receptért kövesd facebookos oldalamat és profilomat. :)
További receptért kövesd facebookos oldalamat és profilomat. :)