Hozzávalók (12 adag)
~ 8 tojás
~ 8 ek forró víz
~ 25 dkg liszt
~ 25 dkg cukor
~ 2 ek kakaópor
~ 1 cs sütőpor
Krémhez:
~ 10 dkg liszt
~ 5 dl tej
~ 20 dkg Rama
~ 15 dkg porcukor
~ ízlés szerint rum (elhagyható)
Tetejére-oldalára:
~ 10 dkg csokoládé
~ 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből krémet főzünk, pont úgy, mintha puding lenne. Hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és kevés rumot.
Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk, lehetőleg párosat. A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy, vagy a maradék krémmel, kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.
Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, majd a teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha mind kész van, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, és a sütik tetejét bevonjuk vele.
További receptekér köves facebookos oldalamat és profilomat. :)
2013.11.17.
16:08
Írta: tuppeter
Hólabda, ahogy a nagyi készíti
Szólj hozzá!
Címkék: november nagyi módra hólabda 2013
A bejegyzés trackback címe:
https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr685639243
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.