Piskótához:
Krémhez:
- 2 banán
- 2 pohár natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 cs étkezési zselatin
- 8-10 dkg cukor
Elkészítés:
~ Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
~ Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük.
~ A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük.
~ A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel.
~ A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát.
~ Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt.
~ Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.
sütési hőfok: