2013.10.27.
22:23

Írta: tuppeter

Joghurtos-banános szelet

1375235_10151794905708462_731805789_n_1382908700.jpg_650x488

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 kk sütőpor

Krémhez:

  • 2 banán
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 8-10 dkg cukor

    Elkészítés:

    ~ Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
    ~ Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. 
    ~ A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük.
    A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel.
    ~ A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát.
    ~ Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt.
    ~ Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.

    sütési hőfok: 
    180°C


    További receptért kövess facebookos oldalmon és profilomon. :)

Szólj hozzá!

Címkék: banán joghurtos szelet 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr585602198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása