2013.10.20.
15:45

Írta: tuppeter

Kenyérlángos

toki_1382276520.jpg_1556x1037

Kenyérlángos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2-3 közepes burgonya
  • 2 dl tej
  • langyos víz
  • pici cukor
  • 1 dl olaj

Feltéthez:

  • 2 fej lilahagyma
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • nagy pohár tejföl
  • ízlés szerint: kolbász, császárszalonna
  • sajt (füstölt v. trappista)


Tálaláshoz:
- pirospaprika

Elkészítés:

- A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos tejben (egy csipet cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Pár percig dagasztjuk, amíg sima, egyenletes tésztát nem kapunk.Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
- Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt elkeverjük az összezúzott  fokhagymával és pici sóval. A szalonnát kockára vágjuk, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy kockára vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm-esre nyújtjuk, és a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, kis peremet hagyva a szélén.
- Előmelegített sütőben szilárd tetejűre sütjük, kb. 5 perc alatt.
- Megkenjük gazdagon tejföllel, és rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. Visszadugjuk a sütőbe, és további 15-20 pecig sütjük.
- Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Melegen a legfinomabb! :)
- Sütési hőfok 200°C

További receptért kövess facebookos oldalon és profilomon. :)

Szólj hozzá!

Címkék: péter konyhája kenyérlángos 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr305589540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása