2013.10.25.
18:51

Írta: tuppeter

Raffaello szelet

raffaello01_resize_1382719648.jpg_1422x800

Hozzávalók:


Tésztához:

  • 12 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Krémhez:

  • 12 tojássárgája
  • 3 cs vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 37 dkg Rama
  • 25-30 dkg porcukor
  • vanília aroma

     Elkészítés: 

    ~ A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet.
    ~ Egy 30×30 cm-es gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 1/3 részét rákenjük.
    ~ A tészta masszából 150  fokon 3 lapot sütünk. Világosra sütjük.
    ~ A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Közben kevergetjük. Tűzről levéve kihűtjük.
    ~ A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-pudingos masszát, a vanília aromát és az egészet habosra keverjük.
    ~ A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.
    ~ Kókuszreszelékkel megszórjuk. Mogyoróval díszítjük.

    További receptért kövesd facebookos oldalamat és profilomat. :)

Szólj hozzá!

Címkék: kókusz szelet raffaello 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr705599319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása