Sütés nélküli Túrótora
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró
- 23 dkg cukor
- 1cs vaníliás cukor
- 10dkg vaj
- 3 dl tej
- 50 g zselatin
- 1 dl tömény szörp
- 2,5 dl víz
- 1 ek cukor
Elkészítés:
A Konyhaművész Pro Tálba összekeverjük a fél kg túrót, 23 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 10 dkg olvasztott vajat/margarint, ezeket habosra keverjük majd félretesszük. Összekeverünk egy főzőedényben 3 dl tejet és 25 g zselatitn, majd felfőzzük, de nem forraljuk. Ezeket összekeverni a túrókrémmel, Desszertes Gyűrű Formába öntjük és hütőbe tesszük míg teljesen megdermed.
Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát, amihez 1 dl tömény szörpöt, 2,5 dl vizet, 1 ek cukrot és 25 g-os zselatint felfőzünk, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni.
Pár órát várunk és ha eléggé megdermed akkor tálaljuk és fogyasszuk.
Kövess facebookos oldalalom vagy profilomon.