Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg törökmogyoró (ha nincs akkor dió is jó)
- 12.5 dkg vaj (puha)
- 12.5 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 0.5 db citromhéj
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
- 10 dkg étcsokoládé (csokoládé)
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
- A mogyorót szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd amennyire csak tudjuk ledörzsöljük a vékony, barna héját (nem tragédia, ha némi marad rajta...) és finomra daráljuk.
- Robotgépben a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük.
- Mehet bele a citromhéj, a sütőporral és mogyoróval elkevert liszt is, kisebb adagokban.
- Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros masszába.
- Egy őzgerincformát alaposan kivajazunk, belesimítjuk a masszát és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). (Néha persze ránézünk, és ha nagyon elkezdene pirulni a teteje, konyhai papírtörlővel letakarjuk.)
- A sütőből kivéve kiborítjuk a sütit a formából, hagyjuk kihűlni.
- A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládét, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a sütit.
- Hogy még mutatósabb legyen, durvára vágott mogyorót szórhatunk a tetejére.
- Megvárjuk, míg megdermed a csokimáz a sütin, s csak aztán kínáljuk. (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk az utolsó fázist.)
További receptekért kövesd facebookos oldalamat és profilomat. :)
2013.11.22.
22:39
Írta: tuppeter
Mogyorós süti
Szólj hozzá!
Címkék: november süti mogyorós 2013
A bejegyzés trackback címe:
https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr125649941
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.