2013.08.19.
12:06

Írta: tuppeter

Nutella házilag

p6260174_1376906305.jpg_640x480

Nutella házilag

Hozzávalók:

- 200g mogyoró (pörkölt, sótlan)
- 170g étcsokoládé (45-59%)
- 100g tejcsokoládé
- 1 ek kristálycukor
- 3 ek vaj
- 3 ek holland kakaó
- 1 csipet só (csökkentett nátrium tartalmú)

Elkészítés:

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét. A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült. Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.

Kövess facebookos oldalamon és profilomon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr465466789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása