Nutella házilag
Hozzávalók:
- 200g mogyoró (pörkölt, sótlan)
- 170g étcsokoládé (45-59%)
- 100g tejcsokoládé
- 1 ek kristálycukor
- 3 ek vaj
- 3 ek holland kakaó
- 1 csipet só (csökkentett nátrium tartalmú)
Elkészítés:
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét. A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült. Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Kövess facebookos oldalamon és profilomon.
2013.08.19.
12:06
Írta: tuppeter
Nutella házilag
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr695466789
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.