2013.10.12.
23:21

Írta: tuppeter

Rákóczi túrós

img_1918_1381612792.JPG_1600x1200

 

Rákóczi túrós

Hozzávalók:

~ A tésztához:

- 25 dkg liszt (1/3 része fehér tönkölyliszt volt)
-12 dkg vaj, vagy Rama
- 5 dkg (nyírfa) cukor
- 2 közepes tojás sárgája
1 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja és kb. 2 evőkanál
csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna

~ A töltelékhez:

- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 1
2 dkg (nád) cukor
- 2 dl tejföl
- 2 db 1 napos szikkadt zsemle apróra tépkedett belseje vagy 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 közepes tojás sárgája
- 4 dkg mazsola
fél citrom reszelt héja
- 2 tojásfehérje
- csipetnyi só

~ A habhoz:

- 3 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál citrom

~ Valamint: 
kb. 15 dkg (házi) sárgabarcklekvár

Elkészítés:

- A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1/2-1 órát pihentetjük.
- A töltelékhez a túrót összetörjük, a cukor 2/3 részével és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a maradék 1/3 cukorral kemény habot verünk, finoman a túróba forgatjuk.
- A tésztát gyors mozdulatokkal, röviden átgyúrjuk, kikent, közepes méretű tepsibe nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 13-15 percig elősütjük. Rákenjük a túrótölteléket, visszatoljuk a sütőbe további kb. 20 percre. 
- A sütőt 160 fokra mérsékeljük.
- A tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük, a tésztát a habbal nyomózsákból ferdén berácsozzuk, a közökbe lekvárt teszünk, és visszatoljuk a sütőbe további kb. 10 percre. 
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, kockákra szeleteljük és tálaljuk.

A kép csak illusztráció.

További receptekért kövesd facebookos oldalam és profilom. :)

Szólj hozzá!

Címkék: recept túrós rákóczi 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr825565599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása