2013.07.23.
19:42

Írta: tuppeter

Mandulás toffee

150462_207264476064427_504849269_n_1374601325.jpg_641x723

Mandulás toffee

Hozzávalók
22 dkg vaj
22 dkg cukor
1/2 tk vaníliaaroma
30 dkg olvasztott tejcsokoládé
22 hámozott, egész mandula
10 dkg finomra őrölt dió
csipet só

Egy fóliával bélelt sütőlemezre (28 x 18) terítsük le a mandulákat, egy rétegben. Tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben keverjük össze a vajat, cukrot, vaníliát és a sót és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg a vajat.
Tegyük át vízgőzre és még további 5-7 percig keverjük. Jó forrónak kell lennie, mikor ráöntjük mandulára. Hűtsük le teljesen!
Fedjük le egy réteg olvasztott csokoládéval, amit megszórunk, mielőtt megdermedne a darált dióval.
Vagy felezzük el a csokoládét és a diót, és a hűlési idő betartásával a vajas réteg aljára és tetejére is húzzunk belőle.

Kövess minket facebook oldalunkon és profilunkon.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha recept mandula tupperware tupper toffee

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr935422008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása