Kekszes vaníliás krémes
Hozzávalók:
- 1/4 kg szögletes háztartási keksz
- 1 cs vanilíiás pudingpor
- 2 tojás
- 8 ek cukor
- 1 ek liszt
- 12,5 dkg vaj
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
30x22-es tepsi alját kirakjuk keksszel, majd a tojásokat szétválasztjuk. A pudingport, a zselatint, a tojássárgájákat, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük Beleöntjük a maradék tejet, és sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket felkeverjük botmixerrel, és belekeverjük a masszába míg meleg. Beledaraboljuk a vajat, hogy csomómentes legyen és tovább keverjük botmixerrel, míg csomómentes nem lesz. A krémet óvatosan a kekszre öntjük, és kirakjuk a tetejét keksszel, majd díszítésnek kenhetünk olvasztott csokit a tetejére.
Kövess facebook oldalamon és profilomon.