2013.07.26.
10:25

Írta: tuppeter

Sütés nélküli 3 bit (Háromszoros élvezet)

3bitszelet_1374826929.JPG_1000x710

Sütés nélküli 3 bit (Háromszoros élvezet)

Hozzávalók: 22 x 22 cm-es négyzet alakú kapcsos sütőformához vagy 24 cm-es kapcsos tortaformához

A lapokhoz
300 g darált háztartási keksz
200 g olvasztott vaj

A karamellréteghez
170 g barna cukor
140 ml tejszín
60 g vaj

A vaníliakrémhez
500 ml tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
1 púpozott evőkanál liszt (kb.40 g)
50 g vaj

A tejszínhabhoz
200 ml tejszín
1 teáskanál cukor
1 csomag habfix

A tetejére
csokoládéreszelék

Elkészítés:

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, félretesszük.
A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba mérjük. Kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön időnként megkeverve 15-20 percig gyöngyözve főzzük.
A vaníliakrémhez 150 ml tejjel csomómentesre dolgozzuk a tojássárgát, a cukrot, a pudingport és a lisztet.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat is, majd langyosra hűtjük.
A forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Kicsit várunk, hogy a karamell langyosra hűljön, majd a keksz másik felével befedjük.
Beborítjuk a vaníliakrémmel, ennek tetejére a cukorral és a habfixálóval keményre vert tejszín jön.
Megszórjuk csokireszelékkel a süteményt és 2-3 órán át hűtőben tartjuk, azután szeleteljük.

Az eredeti receptet követve használhatunk háztartási kekszet is, de akkor meg kell várnunk, amíg a lapok átpuhulnak, míg darált keksz esetében erre nincs szükség.

További receptekért kövess facebookos oldalamon és profilomon.

Szólj hozzá!

Címkék: 3 recept nélkül sütés élvezet bit háromszorosélvezet

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr15427237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása