Meggyes álom
Hozzávalók (6 főre):
- 2 ü magozott meggy
- 2 cs vaníliás puding
- 1 kk vanília aroma
- 1 cs babapiskóta
- 1 l tej
- 35 dkg búzadara
- 0,5 l tejszín (Hulala)
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük.
A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig).
A sűrű pépet egy nagyobb tepsi aljára terítjük, és még forrón rárakjuk a piskótát.
Megfőzzük a két csomag pudingot, majd a piskóta tetejére öntjük.
A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe.
tepsi mérete:28x35 cm
Kövess minket facebook oldalunkon és profilunkon. :)
2013.07.23.
14:06
Írta: tuppeter
Meggyes álom
Szólj hozzá!
Címkék: meggy konyha álom recept péter tupperware meggye tupper
A bejegyzés trackback címe:
https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr465420445
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.