2013.10.18.
14:28

Írta: tuppeter

Sütés nélküli sztracsatella

485001_544592312239874_354279036_n1_1382098967.jpg_960x720

Sztracsatella sütés nélkül

Hozzávalók:

1 liter tej
- 2 dkg búzadara
- 2 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- fél liter tejszín
- 1 tábla étcsoki
- 1 ek. kakaópor (keserű)
- plusz fél liter tej a babapiskóta áztatásához

Elkészítés:

- A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
- Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit.
- Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és extra hamar elfogy, garantálom !

További receptért kövess facebookos oldalamon és profilomon. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr775584192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása