Kinder Pingui:
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
A tejszínes krémhez:
5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin
0.5 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
10 dkg margarin vagy vaj
1 evőkanál víz
15 dkg csokoládé
Bevonat:
1 evőkanál víz
10 dkg margarin vagy vaj
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
Kövess facebookos oldalamon és profilomon is. :)
2013.08.17.
23:01
Írta: tuppeter
Kinder Pingui szelet
24 komment
Címkék: szelet kinder pingui
A bejegyzés trackback címe:
https://tupperkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr545465391
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Mária 2013.08.18. 10:52:17
"5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)"
Szerintem a tejszín nem növényi készítmény, de mindegy.
A Kinder Pingui-vel egyébként is büntetni lehet, annyira szar műanyagízű. Ki akarja még házilag is azt gyártani?
Szerintem a tejszín nem növényi készítmény, de mindegy.
A Kinder Pingui-vel egyébként is büntetni lehet, annyira szar műanyagízű. Ki akarja még házilag is azt gyártani?
mizie 2013.08.18. 11:04:45
Azt meg kell hagyni, hogy a Kindernél nagyon jó tejporízesítőt használnak. Az összes cuccuk íze el van találva.
eßemfaßom meg áll 2013.08.18. 12:45:13
"5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)"
Valami vagy tejszín, vagy növényi készítmény
Valami vagy tejszín, vagy növényi készítmény
eßemfaßom meg áll 2013.08.18. 12:53:50
"10 dkg margarin vagy vaj"
Margarin vagy vaj? Teljesen más ízük van, most akkor melyik kell a pingvin ízhez?
vagy csak annyi a lényeg, hogy valami barna tésztában legyen kétféle krém, oszt jóvan?
Margarin vagy vaj? Teljesen más ízük van, most akkor melyik kell a pingvin ízhez?
vagy csak annyi a lényeg, hogy valami barna tésztában legyen kétféle krém, oszt jóvan?
Mrs.Columbo 2013.08.18. 13:45:30
@Mária: @eßemfaßom meg áll: aki szokott néhanapján sütni, az szerintem rögtön levágta, hogy a Hulala-ról van szó, amit mindenki tejszínnek hív, mert tök ugyanolyan, bár igaz, hogy növényi alapú. Aki akar, az meg tegyen bele valódi tejszínt.
Mária 2013.08.18. 14:49:28
@Mrs.Columbo:
"Levágtam", hogy valami szar növényi utánzatról lehet szó, amit az igénytelenek "tejszínnek" hívnak.
Soha nem vennék Hulalát, meg Frissfölt, meg efféle szemetet, semmibe.
"Levágtam", hogy valami szar növényi utánzatról lehet szó, amit az igénytelenek "tejszínnek" hívnak.
Soha nem vennék Hulalát, meg Frissfölt, meg efféle szemetet, semmibe.
Mrs.Columbo 2013.08.18. 15:35:01
@Mária: az ciki, akkor ezentúl majd érdeklődj utána a cukrászdákban, mert előszeretettel használják ezt.
Egyébként ha szélesebb látókört akarsz nyerni a témában, nézz utána a növényi alapú "tejszínhaboknak", van olyan, amelyik jóval egészségesebb az állati eredetűnél.
Amúgy én nem szemetezném le, laktózérzékenyek pl. nagyon örülnek, hogy lehet kapni efféle dolgokat...
Egyébként ha szélesebb látókört akarsz nyerni a témában, nézz utána a növényi alapú "tejszínhaboknak", van olyan, amelyik jóval egészségesebb az állati eredetűnél.
Amúgy én nem szemetezném le, laktózérzékenyek pl. nagyon örülnek, hogy lehet kapni efféle dolgokat...
Mária 2013.08.18. 16:37:26
@Mrs.Columbo:
"az ciki, akkor ezentúl majd érdeklődj utána a cukrászdákban, mert előszeretettel használják ezt."
Miért tenném? Nem vásárolok cukrászdában.
"az ciki, akkor ezentúl majd érdeklődj utána a cukrászdákban, mert előszeretettel használják ezt."
Miért tenném? Nem vásárolok cukrászdában.
eßemfaßom meg áll 2013.08.18. 17:34:28
@Mrs.Columbo: aki a növényi habizét tejszínnek hívja, az ne beszéljen süteményekről.
Nincs azzal gond, ha valaki műkaját készít csak ne nevezze másnak mint ami.
"A krumplileves legyen krumplileves."
Nincs azzal gond, ha valaki műkaját készít csak ne nevezze másnak mint ami.
"A krumplileves legyen krumplileves."
Mrs.Columbo 2013.08.18. 18:03:21
@eßemfaßom meg áll: Aki meg túl komolyan veszi magát, az próbálja meg ne annyira nagyon komolyan venni magát.
Cukrász barátnőm is tejszínként emlegeti, ha laktózmentes sütit süt, egyszerűen azért, mert nincs rá szó. Max. a márkával lehetne utalni rá, de mivel több márka is létezik, az egyes esetekben ugyanolyan hazugság lehetne, mint a tejszín.
De a kedvedért mától megpróbálom "cukrászati növényi habalapanyag"-nak hívni. Mi több, az ismerőseimet is erre fogom bíztatni.
Cukrász barátnőm is tejszínként emlegeti, ha laktózmentes sütit süt, egyszerűen azért, mert nincs rá szó. Max. a márkával lehetne utalni rá, de mivel több márka is létezik, az egyes esetekben ugyanolyan hazugság lehetne, mint a tejszín.
De a kedvedért mától megpróbálom "cukrászati növényi habalapanyag"-nak hívni. Mi több, az ismerőseimet is erre fogom bíztatni.
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.18. 18:21:56
Margarin meg növényi "tejszín"???
Kihagyom
Kihagyom
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.18. 18:22:40
@Mrs.Columbo: ezért szar a cukrászdák nagy része
Mrs.Columbo 2013.08.18. 18:36:56
@enpera: hidd el, nem a cukrászati növényi habalapanyag miatt szar a cukrászdák nagy része.
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.18. 18:57:22
@Mrs.Columbo: akkor más miatt is. De ez is azt mutatja, igénytelenek, és szarnak az alapanyagra.
eßemfaßom meg áll 2013.08.18. 20:28:33
Egyébként nyilván növényi habbal meg margarinnal autentikus ez a süti, gondolom az eredeti is nettó gagyi, csak akkor miért kell belekavarni (mármint receptileg) tejszínt meg vajat.
Lady.Bird 2013.08.18. 21:58:02
@enpera: ha meg igényesek, akkor meg nem sokan tudják megfizetni a süteményeiket - a vajból, valódi tejszínnel készült tortaszeleteket nem lehet kihozni 2-300 ft/db árból...
van olyan cukrászda is, amelyik igényes, ott megnézheted az árakat is :-((
van olyan cukrászda is, amelyik igényes, ott megnézheted az árakat is :-((
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.19. 06:33:15
@Lady.Bird: ha igényesek, inkább veszek 2 jó szeletet mint 5 margarinízű vackot. Amit leírtál az mindenre igaz, persze, a jobb drágább, de ez természetes, nem? Vagy lehet itthon is sütni sokkal jobbat, de nem a posztoló kinder vackát :)
Pasukanisz elvtárs 2013.08.19. 07:44:30
Azért elég érdekes itt egy-két kedves hozzászóló lelkivilága. Elolvassa a receptet és rögtön leveszi belőle, hogy az nem az ő "színvonala". Erre fel, ahelyett, hogy átnavigálna Heston Blumenthal oldalára, időt és szellemi energiát nem sajnálva leáll itt a blogszerzőt köpködni. Rendkívül kulturált egy viselkedés...
eßemfaßom meg áll 2013.08.19. 11:11:04
@Pasukanisz elvtárs: Azért elég érdekes itt egy-két kedves hozzászóló lelkivilága. Elovassa, hogy van aki szerint a "tejszín" egyik alapvető tulajdonsága, hogy tejből készül, erre ahelyett, hogy elismerné, elkezd magyarázni, hogy a gazdaságoscukrászdákban is hidrogénezett növényi zsirokkal sültnek, különbenis miért nem húz máshova aki nevén nevezi a dolgokat
tuppeter 2013.08.19. 11:42:41
Kedves Kommentelők!
Ezt a receptet egyik kedves ismerősömtől kaptam, hogy próbáljam ki, és nagyon finom lett, akiknek nem tetszenek a hozzávalók azok ne készítsék el, ennyire egyszerű...
Csók nektek.
Üdv: Szerkesztő
Ezt a receptet egyik kedves ismerősömtől kaptam, hogy próbáljam ki, és nagyon finom lett, akiknek nem tetszenek a hozzávalók azok ne készítsék el, ennyire egyszerű...
Csók nektek.
Üdv: Szerkesztő
eßemfaßom meg áll 2013.08.19. 12:17:09
@tuppeter: ezek szerint nem értetted meg a porblémát, de mindegy